6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz párodhoz

//6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz párodhoz

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz párodhoz

Az már senki számára sem titok, hogy az előjáték milyen intimmé és bensőségessé tudja tenni a szex előtti pillanatokat, azonban arról ritkábban esik szó, hogy mi történik az aktus után. A szexológusok szerint az “utójáték” éppen akkora jelentőséggel bír, mint az azt megelőző dolgok, hiszen fontos szerepet játszik az intimitás elmélyítésében, és a kiegyensúlyozott párkapcsolat elérésében.

Most összegyűjtöttünk hat szex utáni szokást, ami garantáltan jót tesz a testednek és a lelkednek az együttlét után:

 

1. KÖZÖS ZUHANYOZÁS

A szex utáni fürdés elengedhetetlen, ráadásul ez remek lehetőséget teremt a közös relaxáláshoz. Habfürdő az extrakényeztetésért, gyors zuhany a felfrissülésért – és bármelyiket megspékelhetitek egy gyors váll- vagy fejmasszázzsal. És ne feledd: az érintés növeli a szervezet oxytocin termelését.

 

2. KIÉRTÉKELÉS

A szex utáni fél óra tökéletes alkalom arra, hogy átbeszéljétek az aktust. A kommunikáció elengedhetetlen a minőségi együttlétekhez, és a klasszikus “Jó volt neked?” helyett célszerű a “Nekem az tetszett, amikor…” mondatokat használni. Az aktus átbeszélése növeli az önbizalmatokat, és jó ötleteket ad a következő alkalmakra is.

 

3. KISKIFLI-NAGYKIFLI

A jól ismert póz nem csupán nagyon kényelmes, de a szexológusok szerint elősegíti és fenntartja a párok közti kötődést is.

 

4. SZÓRAKOZZATOK!

A szex egy komoly dolog, de remekül vegyíthető humorral. Aktus közben már alapvetően emelkedett hangulatban vagyunk, és ha mindezt egy kis mókázással is színesítjük, még felszabadultabbá tehetjük a helyzetet.

 

5. SZEMKONTAKTUS

Tény és való, hogy kényelmes a hátunkon feküdni, és bámulni a palfont szex után, de ha mégis egymás felé fordulunk, megérintjük egymást, és fenntartjuk a szemkontaktust, megőrizhetjük az intimitást az aktuson túl is. Ezzel az apró dologgal kifejezhetjük a partnerünk felé, hogy a szex befejeztével sem léptünk ki a pillanatból.

 

6. NASI

A közös nasizás az ágyban igazán közel hozhatja egymáshoz a párokat. Etessétek meg egymást csokival és gyümölccsel, apró, ám de jelentőséggel bíró gesztus!

2018-02-27T17:13:36+00:00

Leave A Comment

öt × négy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..