A Valentin nap csak a szerelmeseké?

//A Valentin nap csak a szerelmeseké?

A Valentin nap csak a szerelmeseké?

A Valentin nap nem csak a szerelmesek, de a szeretet ünnepe is.

Magyarországon a Valentin nap (Bálint nap) a szeretet és a szerelmesek ünnepeként terjedt el, így azoknak sincs okuk szomorkodásra, akik egyedülállóak, mert nem csak párunkkal tölthetjük ezt az érzelmektől túlfűtött napot, hanem szeretteinkkel is. Szüleinknek, barátainknak is kifejezhetjük érzéseinket. Persze fontos, hogy ne csak az ünnepeken mutassuk ki érzéseinket szeretteinknek, párunknak, de ezen a napon különösen figyeljünk oda az érzésekre.

A Valentin nap eredete

Ez a nap már az ókorban ünnepnek számított. Bár az ókori Rómában még a Faunus és Lupercalia ünnepét tartották február 13-15 között. A Faunus alkalmával Junó istennőt a házasság védelmezőjét ünnepelték. A fiatal nők ezen a napon az istennő templomába mentek szerelmi jóslatért, a férjek virágot ajándékoztak feleségeiknek, az egyedülálló férfiak pedig tombolaként húzták ki a még hajadon nők neveit, és párokat alkottak. A babona szerint az így összepárosított férfiak és nők sokszor tényleg egymásba szerettek.

A kereszténység Valentinus mártír kivégzésétől eredezteti és Február 14-én ünnepli. A legenda szerint Valentinus hite erejét használva meggyógyította börtönőre vak lányának szemét, majd kivégzése előtt búcsúüzenetet küldött a lánynak, melyet így írt alá: “a Te Bálintod”. Innen eredeztetik a Valentin napi szerelmes üzenetek küldésének szokását.

Nálunk a ’90-es években kezdett elterjedni a Valentin nap. Mára mindenki ismeri ezt az ünnepet. Sokan szeretik, sokan tagadják, hogy ez egy ünnep lenne, de mindenképpen egy jó ok arra, hogy szeretteinkkel és szerelmünkkel legyünk.

Mit vegyek páromnak?

A következő kardinális kérdés, ha mindenki eldöntötte saját magában, hogy ünnepli-e ezt a napot, vagy sem. A Valentin napot ünneplők nagy dilemmája, hogy mivel lepjék meg párjukat ezen a szerelmes napon. Itt nem az ajándék ára számít, inkább a figyelmesség, egy csokor virág, egy kis csoki, egy meglepetés vacsora, egy gesztus, amivel jelezzük szerelmünk felé, hogy nem felejtettük el és hogy fontos számunkra. Persze lehet nagyobb ajándékozásokba is bocsátkozni, ezt mindenki maga dönti el.

 Ha valami különlegeset szeretnél meglepetésként

…érdemes megnézni a 7th Sense termékeket, melyekkel szenvedélyes estét varázsolhatsz párodnak és magadnak!

7th Sense Valentin nap

A 7th Sense csapata nagyon készül a Valentin napra. Több akciót is meghirdettünk, új termékeket hoztunk be Valentin napra, és megnyitónkat is ezen a napon szervezzük. Az összes BOX-unkból 10% kedvezményt adunk és ingyenes kiszállítást, ahogy a Passion Cardnál is. Megjelent webshopunkban a prosztata masszírozó, a szexgép és a csiklószívó is kategóriájukban egyedülálló áron. Facebook oldalunkon Valentin napi nyereményjátékot is hirdettünk, mely győztesét 13-án hirdetjük ki, a győztest megnyitónkra meghívjuk, hogy személyesen adhassuk át ajándékát. A nagy megnyitó pedig február 14-én Valentin napon kap helyet a BARhole Musicban, Passion Night néven.

Fergeteges Valentin napi hangulattal várunk minden érdeklődőt rendezvényünkre, ahol a jó hangulatról élő zene majd DJ gondoskodik, a gátlások feloldásáról pedig a BARhole Music pultosai italakcióival.

Belépés: INGYENES

Gyere el te is! hozd el szerelmesed vagy szeretteidet, gyere barátokkal, vagy egyedül.

2018-02-27T17:13:37+00:00

Leave A Comment

hat − 5 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..