Oda a vágy, már nem szeret?

//Oda a vágy, már nem szeret?

Oda a vágy, már nem szeret?

Sokszor szembesülhetünk szerelmi életünkben azzal, hogy párunk nem akar velünk együtt lenni, elhalványul a szenvedély és úgy élünk egymás mellett, mint két idegen.

Ennek sok oka lehet és a vágy hiánya, csökkenése nem feltétlenül jelenti azt, hogy párod már nincs oda érted, és elmúltak érzelmei irányodba. A vágyak nem égnek folyamatosan 1000 fokon, néha természetes, hogy jobban, vagy kevésbé kívánod párod és ez fordítva is igaz. Okozhatja a kihűlés illúzióját az is, ha mostanában több stressz éri párod pl. anyagi gondokkal küzd, és nem tud kikapcsolni, vagy ha új környezetbe került, pl. munkahelyet váltott. A vágyak hiányának nagyon sokszor lelki eredetű háttere van.

Ezen felül okozhatja valamilyen testi dolog is. Lehet ez egy betegség, ami a nemi szerveket érinti, pl. hüvelygyulladás a nőknél, korai magömlés vagy erekciós gondok a férfiaknál, amit nem szívesen vall be senki a másiknak. Kínosnak érzik párjuk előtt, pedig ez természetes dolog, és ilyenkor nagyon fontos a kommunikáció, nehogy hasonló félreértések legyenek belőle. Próbálj meg nyíltan beszélni testedről, érzéseidről, gondjaidról, mert ezek mind hatnak szexuális életetekre.

Okozhatja ezt az is, hogy nem találod a tökéletes kielégülést pároddal, nem tud kielégíteni, nem azt adja, amire igazából vágysz, mert persze azt nem merted vele megosztani. Sokszor a háttérben megfelelési kényszer áll, mert úgy hisszük párunk nem élvezné, vagy nem fogadná el igaz valónkat, és nem tudna mit kezdeni vágyainkkal. Még a kapcsolatotok elején tisztázzátok le, ki mire vágyik, mert később egyre nehezebb lesz belekezdeni ebbe a beszélgetésbe.

Ugyanúgy lehet az elhidegülés oka, ha feltűnik egy harmadik a kapcsolatotokban, vagy ha a szerelem a vággyal együtt elmúlt. Ezt is el kell  mondanod párodnak, mivel ez így fair. Az őszinteség és a nyíltság a két legfontosabb dolog a szexben.

Mi a megoldás?

Ha a probléma forrása testi eredetű, akkor mindenképp keress fel egy orvost!

Ha lelki eredetű, akkor beszélj róla nyíltan párodnak, és együtt, vagy külön-külön keressetek fel egy szakembert. Ha a vágyak csökkenése a párkapcsolatból fakad, akkor ajánlom, hogy egy párterapeutát, vagy egy szexuálpszichológushoz forduljatok bizalommal.

Ha vágyaid nem egyeznek párodéval, akkor sem kell aggódni. Mondd el neki, mit szeretsz, hogyan szereted, irányítsd, így van esélyetek közös nevezőre jutni az ágyban is. Sok párnál jelent problémát, hogy nem ismerik egymás igényeit az ágyban. Ehhez segítséget nyújt a 7th Sense I Passion Card, mellyel játékosan kipróbálhattok olyan dolgokat, amiket eddig még nem mertetek felhozni sem. A Passion Card lehetőséget ad arra, hogy fantáziátok kiteljesedjen, változatosságot jelent a megszokott együttlétekben. És ha valamelyik játék beválik, azt rendszeresítsétek nemi életetekben.

Ha pedig egy szerető került a képbe, vagy elmúlt a szerelem, akkor vessetek véget a kapcsolatnak békésen, és minél előbb, hisz mindketten megérdemlitek a boldogságot. Nem szabad egy nem működő és boldogtalan kapcsolatban ragadni, ezzel csak saját magatoktól veszitek el a lehetőségeket egy teljes, szenvedélyes párkapcsolattól.

Szakértőhöz fordulnál, de nem tudod kiben bízz?

A 7th Sense két párterapeuta és egyben szexuálpszichológussal dolgozik együtt, akiket bátran tudunk ajánlani. Szakértelmükkel sok páron segítenek, akiknél ugyanúgy az ágy melege hiányzik.

Kérdéseiddel és időpont egyeztetéssel kapcsolatban keresd Félegyházi Annát.

2018-02-27T17:13:37+00:00

Leave A Comment

17 − 12 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..