Üzleti partnert keres? Érezzen rá a lehetőségre!
Tudományos kutatások bizonyítják a hetedik érzék létezését.

Érrendszeri kockázatok mérése laborvizsgálattal

A szív- és érrendszeri betegségek többségének oka az, hogy megszaporodnak az erekben a zsírtartalmú lerakódások, ettől beszűkülnek, és ennek következtében szívkoszorúér-probléma, agyvérzés, érbetegségek alakulnak ki.

Érrendszeri kockázatok mérése laborvizsgálattal

A koleszterin elengedhetetlenül fontos alkotóeleme a szervezet működésének, ez felel többek között az erek rugalmasságáért, ám ha túlságosan megemelkedik a koleszterinszint, akkor eltömíti a szívhez vezető artériákat, és érelmeszesedés, súlyosabb esetben szívinfarktus lehet belőle. A 2-es típusú cukorbetegség következményeként is keringési problémák lesznek, agyi érbetegség alakul ki, és sokaknál az alsó végtagi erek betegednek meg.

Koleszterinszint, triglicerid, CRP mérése

A laboratóriumi érrendszer vizsgálat része többek között a koleszterinszint mérése, külön a HDL és LDL szinté, a trigliceridek és a húgysav meghatározása, a vércukorszint megállapítása, a CRP mérése, ez utóbbi magas értéke jelzi az erek krónikus gyulladását. A trigliceridek az étkezés során bevitt zsírok fő alkotóelemei, ezek szolgáltatják az energiát a szervezet számára, ám ha a szükségesnél több jut a testbe, akkor a zsírszövetekben tárolódik. A feleslegesen bevitt szénhidrátból ugyancsak triglicerid képződik. A magas triglicerid szint is érelmeszesedést jelez előre.

Rendszeres ellenőrzéssel a megelőzésért

Akiknek a családjában halmozódnak a szív- és érrendszeri problémák, akik erősen stresszes életvitelt folytatnak, súlyosan elhízottak, azoknak különösen ajánlott ilyen laborvizsgálatok rendszeres elvégeztetése, és az eredmények megkonzultálása szakorvossal. Az étrend átalakítása, a rendszeres testmozgás, a stressz csökkentése, szükség esetén gyógyszeres kezelés segíthet a súlyosabb problémák megelőzésében.

Címke:

Érrendszer vizsgálat

2020-02-07