Üzleti partnert keres? Érezzen rá a lehetőségre!
Tudományos kutatások bizonyítják a hetedik érzék létezését.

Még mindig nagy az informatikushiány?

Egy időben sokat lehetett olvasni az informatikus hiányról, nem voltak sehol szakemberek, munkaerőhiányban szenvedtek a nagy programozó cégek. Ez sajnos nem javult azóta sem. Még mindig kevés a programozó, és alig lehet találni olyan embert, aki önállóan el tudja végezni a rá bízott feladatokat.

Még mindig nagy az informatikushiány?

Hogyan lehet megoldani ezt a nagy hiányt?

Az egyik módszer a szakember képzés, amit a cégek folyamatosan végeznek. Sokan vesznek fel tapasztalatlan, vagy éppen nem is programozó végzettségű újoncokat, és kitanítják őket olyan szinten, hogy az megfeleljen a cég elvárásainak. Ez a megoldás nem rossz, csak időigényes, és ki tudja, mennyi idő kell egy embernek ahhoz, hogy valóban jó programozó legyen. Mivel nem vagyunk egyformák, mindenkinek eltérő időre van szüksége. Ráadásul az ilyen újoncokra nem is nagyon lehet nagyobb, felelősségteljes munkákat bízni, várni kell, amíg beletanulnak a szakmába. Legrosszabb esetben ez 1 év is lehet.

A másik módszer az, hogy külsős segítséget vesz igénybe a cég, és megpróbál olyan szakembereket bevonni, akik önállóan képesek dolgozni. Itt persze nehézség a megfelelő szaktudású vállalkozó kiválasztása, a legtöbb esetben próbamunkákkal tesztelik, vagy élő interjún kell bizonyítaniuk a jelentkezőknek. Ez a cég szempontjából olcsóbb, de nincs valódi dolgozója, csak egy olyan embere, aki bedolgozik neki. Pillanatnyi létszámhiány esetén megfelelő ez a megoldás, de hosszú távon nem biztos, hogy jól jár vele.

A harmadik megoldás, hogy a cég meglévő emberei továbbfejlesztik magukat, így nem kell új embereket betanítani, és a csapat is a régi marad. Erre nagyon jó lehetőségek vannak az interneten, hiszen ingyenes és fizetős kurzusok is találhatóak. Nemrégiben a pastecode.eu weboldalon ingyenes Java tanfolyam indult, amit nemcsak a programozásban jártas szakemberek használhatnak fel, hanem kezdők számára is tökéletesen alkalmas a vállalati szférában használt technológia elsajátítására.

Címke:

Ingyenes Java tanfolyam

2019-05-02