Üzleti partnert keres? Érezzen rá a lehetőségre!
Tudományos kutatások bizonyítják a hetedik érzék létezését.

Steven Spielberg legelső mozifilmjei

A háromszoros Oscar-díjas amerikai filmrendező nevét már jól ismerhetjük, hiszen már eddig is rengeteg műremekkel tette gazdagabbá a filmipart. Csak kevesen tudják róla, hogy a Kaliforniai Egyetem rendezői szakára járt, de aztán 3 év után otthagyta az iskolát. Ez azonban nem vetett gátat annak, hogy kisjátékfilmeket készítsen, persze akkor még csak hobbiként. Spielberg elmondása szerint úgy kezdte a karrierjét, hogy minden nap felvette az öltönyét, bement a Universal Picture filmstúdiójába, és úgy tett, mintha ott dolgozna. A napjait egy üres íróasztalnál töltötte, míg végül megbízták egy asszisztensi munkával.

Steven Spielberg legelső mozifilmjei

1970-es évek

Az első Spielberg által rendezett mozifilm a Sugarlandi hajtóvadászat volt 1974-ben, ami egy házaspár történetét dolgozza fel. Egy évvel később jelent meg A cápa c. horrorfilm, ami több mint 1 millió dollár bevételt eredményezett Amerikában. 1977-ben pedig napvilágot látott a Harmadik típusú találkozások c. műremek is, amivel a rendező nagy álma vált valóra.

1980-as évek

1981-ben Spielberg felvette a kapcsolatot George Lucassal a közös munka reményében. A dolog jól sült el, ugyanis kettejük rendezésével jelent meg Az elveszett frigyláda fosztogatói c. film. Ezt követte E. T., a földönkívüli 1982-ben, majd a Bíborszín 1985-ben. Indiana Jones karaktere akkora népszerűségnek örvendett, hogy nem volt kérdés, lesz-e folytatása a történetnek. Még két rész került képernyőre az 1980-as években, az Indiana Jones és a végzet temploma, valamint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag.

1990-es évek

Spielberg az 1990-es évek elején rövid időre a drámai mozifilmek műfaja felé fordult. Ekkor alkotta meg a Schindler listája c. mozifilmet, ami meghozta számára az első rendezői Oscar díjat. Később ismét kalandfilmeket gyártott, a Jurassic Parkot 1993-ban, illetve annak második részét, Az elveszett világot 1997-ben.

Címke:

Mozifilmek

2019-04-25