Üzleti partnert keres? Érezzen rá a lehetőségre!
Tudományos kutatások bizonyítják a hetedik érzék létezését.

Viccek, amiket nem mindenki ért

A poénos történetek, csattanóval záródó párbeszédek az életünk részét képezik. Az esetek többségében ennek nem is vagyunk tudatában, hiszen természetesnek vesszük, ha valaki ellő egy poént, megnevettetve vele a jelenlévőket. A társaságban sokszor akadnak olyanok, akik nem értik az elhangzott viccet. Ez a többiek számára mindig egy hatalmas kérdőjel, hiszen ők meg azt nem tudják elképzelni, hogy mit nem lehet érteni rajta.

Viccek, amiket nem mindenki ért

A helyzet az, hogy vannak olyan poénok, amiknek a megértéséhez nélkülözhetetlen némi tudás. Amennyiben valaki nem rendelkezik a szükséges ismeretekkel, nem csoda, hogy nem görbül mosolyra a szája.

Történelem, sport, politika

Erre tipikus példák a történelemmel, sporttal, illetve politikával kapcsolatos viccek, amiket csak azok értenek meg, akik otthon vannak ezekben a témákban. Bár sokan úgy vélik, hogy az uralkodók, az államfők, a sportolók és a velük kapcsolatos események ismerete hozzátartozik az alapműveltséghez, erre azonban nem érdemes alapozni, hiszen sokan nincsenek tisztában még a legalapvetőbb tudnivalókkal sem.

Szőke nő, rendőr, orvos

Néha előfordul, hogy nem a megértéssel van a baj, hanem azzal, hogy valaki magára veszi a hallottakat, és emiatt másképp értelmezi a poént, mint a többiek. Éppen ezért érdemes odafigyelni, hogy például a szőke nős, a rendőrős vagy az orvosokról szóló vicceket kinek meséljük. Ha az illetőre ráillenek a történetben szereplő karakterek tulajdonságai, akkor hiába is várjuk, hogy nevessen.

Morbid viccek

Külön csoportot képeznek a morbid poénok, amikre nem mindenki nyitott lelkileg. A tapasztalatok szerint az emberek egy része nem szívesen hall olyan történeteket, amikről úgy vélik, hogy azokat beteges gondolkodású egyének találnak ki. Éppen ezért ezek elmesélésekor is várható, hogy lesznek olyanok, akik fapofával hallgatják végig a csattanót.

Címke:

Viccek

2019-04-27